Strukturert miljøbehandling i demensomsorgen

Strukturert miljøbehandling i demensomsorgen
Varenr.
2407
Pris
kr 60,00 Eks. MVA

Kvantumsrabatt

Loading...

Personer med demens kommer ofte ikke i gang med gjøremål og aktiviteter av seg selv, men må motiveres og igangsettes med omsorg, respekt og kreativitet. Uro og uønsket adferd må forebygges med stimuli og tilstedeværelse. Miljøbehandlingen skal legge til rette for positive hendelser og forhindre negative, for personen med demens, for omsorgspersonale og for pårørende.

Strukturert miljøbehandling i demensomsorgen er en metode for tilrettelegging av individuell miljøbehandling som bygger på tilnærmingsmåtene trygghet, støtte, struktur, engasjement og bekreftelse.

Håndboka viser enkle forslag for innføring av ny praksis, som også kan også benyttes for å systematisere og forbedre praksis som allerede er etablert. 

Målgruppen for håndboka er personale og ledere i sykehjem som ønsker å bruke miljøet for å gi god behandling for pasienter med demens i institusjon.

Forfatter(e)

Røen, Irene

Utdannet sykepleier 1987. Videreutdanning i Aldring og eldreomsorg (2004). Master i klinisk sykepleie (2009). Klinisk erfaring fra kommunehelsetjeneste og alderspsykiatri. Forskningskoordinator og prosjektleder ved Alderspsykiatrisk forskningssenter SI 2006–2013. Nå PhD kandidat ved UiO.

Storlien, Marit Sund

Utdannet sykepleier 1987. Videreutdanning veiledningspedagogikk (1998 og 2004) og Aldring og eldreomsorg (2009). Master i helsetjenester til eldre (2013). Klinisk erfaring fra kommunehelsetjeneste og ortopedisk sengepost. Forskningsmedarbeider Alderspsykiatrisk forskningssenter SI. Nå lektor ved Høgskolen i Gjøvik.